AKTUELNO

Lider opozicione SDSM obavestio je Glavni odbor stranke o koalicionom sporazumu sa albanskom partijom DUI koji, između ostalog, predviđa da odluku kojom bi se Srbija teretila za navodni genocid nad Albancima u Makedoniji između dva svetska rata.

Ministar  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin reagujući na pisanja pojedinih medija da će Makedonija tužiti Srbiju za genocid nad Albancima ocenio da ta zemlja ne bi smela da dozvoli da bude sredstvo velikoalbanskog nacionalizma

On je rekao da lideri Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev i albanske partije u Makedoniji ne pokušavaju da naprave vlast tako što će "baciti ljagu na Srbiju i da ne pokušavaju da stvaraju stabilnost u Makedoniji tako što će izazivati destabilizaciju čitavog prostora".

-Stavljati Srbiju u kontekst bilo kakvih dnevnih sukoba unutar Makedonije je uvredljivo i veoma opasno - rekao je Vulin za Pink.

Ranije danas, skopska Republika onlajn, prenela je da je lider opozicione SDSM obavestio Glavni odbor stranke o koalicionom sporazumu sa albanskom partijom DUI koji, između ostalog, predviđa odluku kojom bi se Srbija teretila za navodni genocid nad Albancima u Makedoniji između dva svetska rata. Reč je o periodu od 1912. do 1956.

Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev je u međuvremenu izjavio da je apsolutna laž tvrdnja da će nova makedonska vlast proglasiti Srbiju krivcem za genocid nad Albancima u Makedoniji.

Č.N.

#Aleksandar Vulin

#Makedonija

#Odnosi

#Zoran Zaev

'